Cum alegi băncile de grădină potrivite pentru casa ta?

Începe sezonul în care ne dezghețăm forțele și ne pregătim de îngrijirea și reabilitarea zonelor verzi sau a grădinilor proprii.

Printre principalele nevoi de care te vei lovi atunci când începi procesul de recondiționare a grădinii tale, se vor regăsi înlocuirea sau reparația unor piese de mobilier de grădină, cum ar fi mesele, băncile, cișmelele sau alte corpuri de grădină.

În această situație, trebuie să știi cum să alegi cele mai bune piese de mobilier exterior, iar pentru a face acest lucru, este indicat să faci o mică cercetare și să afli care sunt factorii de care trebuie să ții cont în procesul de decizie.

Green Cost îți oferă piese de mobilier urban și exterior de calitate. În plus, te ajută să-l alegi.

Iată câteva sfaturi în ceea ce privește alegerea mobilierului de exterior, în special a băncilor de grădină.

  • Atenție la calitatea materialelor folosite

Desigur, primul factor care influențează calitatea unui produs constă în materialele folosite pentru confecționarea acestuia. Această regulă se aplică și în cazul băncilor de grădină, așa că este important să fii atent la acest lucru.

Deoarece vorbim despre bănci de grădină, trebuie să iei în considerare atât calitatea lemnului utilizat, cât și a materialului folosit pentru suporți.

În general, tipul de lemn variază în cazul băncilor de grădină, așa că este recomandat să-ți dedici o bună parte din timpul alocat pentru cercetare în identificarea tuturor beneficiilor sau dezavantajelor pe care le presupune fiecare tip de lemn.

În ceea ce privește suporții pentru băncile de grădină, aceștia trebuie să fie tratați în așa fel încât să te asiguri că sunt rezistenți și durabili. Acest lucru poate fi indicat atât de materialele folosite – cum ar fi diversele aliaje metalice –, cât și vopseaua sau protecția externă aplicată acestora.

  • Lemnul trebuie să fie tratat împotriva umidității și a razelor UV

Dacă vorbim de mobilier dedicat utilizării în spații exterioare, expuse la condițiile variate de temperatură, umiditate și alți factori externi, trebuie să te asiguri că piesele sunt tratate corespunzător pentru a rezista acestor factori.

În cazul băncilor de grădină, întrucât cea mai importantă parte a acestora este constituită din elemenții de lemn, va trebui să te asiguri că aceștia sunt tratați, atât împotriva condițiilor de umiditate crescută, cât și nivelului înalt de raze UV.

Acest lucru îți va garanta că băncile de grădină nu se vor degrada odată cu prima ploaie și nici nu vor fi afectate de razele de soare puternice din timpul verii, provocând mucegai și, respectiv, exfoliere a stratului de vopsea.

  • Rezistența la factori externi

Din păcate, dacă te-ai asigurat că băncile de grădină sunt tratate corespunzător din punct de vedere al protecției împotriva factorilor meteorologici, nu ai scăpat complet de griji.

Având în vedere că băncile sunt folosite în exterior, va trebui să iei în considerare și contactul cu diverși factori mecanici, cum ar fi zgârieturile sau loviturile.

Pentru a evita degradarea băncilor de grădină prin zgârieri sau lovituri, asigură-te că iei în calcul bănci cu suporți metalici vopsiți în câmp electrostatic. Astfel de bănci de grădină îți vor oferi protecția necesară împotriva factorilor externi, întrucât vopseaua în câmp electromagnetic oferă un strat uniform protector și rezistent.

  • Atenție la numărul elemenților de lemn

Deși nu pare un factor atât de important, numărul elemenților din lemn pe care îl are o bancă de grădină poate fi important atunci când ai la dispoziție un spațiu restrâns în curtea sau grădina ta.

Așa că atunci când urmează să faci o achiziție, asigură-te că ai făcut toate măsurătorile necesare și că nu ai omis niciun factor în calculele tale.

  • Evită designurile complicate

Deoarece și aspectul este un factor care merită luat în considerare atunci când ești nevoit sa faci o alegere în vederea unei achiziții, asigură-te că alegi designul potrivit.

Sugestia generală este să eviți modelele complicate, deoarece este posibil să se dovedească a fi prea încărcate și riști să nu se potrivească cu imaginea pe care voiai să o redai în grădina ta.

De asemenea, dacă alegi un design complicat, vei fi expus riscului de a fi nevoit să-l schimbi după ce va trece moda respectivă.

De aceea, este indicat să utilizezi designuri simple, care să încorporeze atât factori de utilitate, cât și factori estetici.

În final, Green Cost îți pune la dispoziție variante de materiale, de design, dimensiuni și culori, încât tu să poți face alegerea potrivită.